Live stream Valencia

Valencia Club de Fútbol, som grundades 1919, är den tredje mest populära klubben i Spanien, efter de två giganterna Real Madrid och Barcelona. Klubben har smeknamnet Los Che. Valencia intar också tredjeplatsen i maratontabellen i La Liga efter just de två större klubbarna.

Valencia spelar sina hemmamatcher på Mestalla – en arena med plats för 55 000 åskådare (den femte största arenan i Spanien). Arenan är känd för att vara en riktig gryta, med en mycket hög ljudnivå. Det är inte många lag som trivs att spela på Mestalla. De branta läktarna gör sitt därtill. Säsongen 2013/2014 kommer dock Valencia att spela sina hemmamatcher på den nya jättearenan (75 000 sittplatser) Nou Mestalla.

Valencia ligger i regionen Levante i sydöstra Spanien. Matcherna mot fotbollsklubben med samma namn är alltid sevärda i och med derbystämpeln. Andra klubbar i närheten av Valencia är Villareal och Hércules.

Valencia hade sin riktiga storhetstid mellan 1999–2004, då man lyckades bryta den totala dominansen från Barcelona och Real Madrid. Under denna period vann klubben två titlar i La Liga, en cuptitel (Copa del Rey) och en UEFA-cuptitel (nuvarande Europa League). Man tog sig också till final i Champions League två år i rad. Under glansdagarna bestod stora delar av det spanska landslaget av spelare från Valencia. Under 2000-talet har Valencia fortsatt att producera stjärnor till det spanska landslaget. Spelare som Gaizka Mendieta, Santiago Canizares, Fernando Morientes, David Villa, David Silva, Juan Mata, Joaquin och Ivan Helguera är bara några av de stora spanska spelarna som har spelat i landslaget under det senaste årtiondet. Några andra världsnamn som spelat i Valencia på senare tid är Pablo Aimar, Didier Deschamps, Marco di Vaio och John Carew. Två svenskar har också dragit på sig Valenciatröjan, nämligen Joachim Björklund och Stefan Schwarz. I dag är de mest kända spelarna Roberto Soldado, Ever Banega, Pablo Hernández och veteranen David Albelda.

Totalt har Valencia sex titlar i La Liga, en seger i UEFA-cupen, en seger i Cupvinnarcupen, sju titlar i Copa del Rey och två silvermedaljer från Champions League.

Live stream Valencia ser du gratis i din dator på följande spelbolag. Det är bara att öppna ett konto så kan du se alla Valencias matcher i La Liga hela säsongen.