Live stream Bundesliga

Bundesliga är den tyska elitdivisionen när det handlar om proffsfotboll. Bundesliga har 18 lag, vilket gör att det spelas totalt 306 matcher under en säsong. Bundesliga har på senare år blivit känd för sitt höga tempo och sitt höga målsnitt. De senaste säsongerna har målsnittet legat strax under 3,0 mål per match. Det är bland de högsta snitten i den europeiska toppfotbollen.

Den första säsongen i Bundesliga spelades säsongen 1963/64. Innan dess hade lagen organiserats i regionala ligor. Genom att samla de bästa lagen i en serie fick man en bra grund att stå på för framtiden. Det dröjde inte länge innan tyska lag började dominera i Europa. Borussia Dortmund var den första klubben från Bundesliga att ta hem en europeisk cup (Cupvinnarcupen 1966). Under 1970-talet var sedan Bayern München och Borussia Mönchengladbach två giganter i den europeiska toppfotbollen.

Med VM 1974 kom så ett behov av att bygga nya arenor och modernisera gamla arenor. Med ett ökat publikunderlag och framgångarna i såväl klubbmästerskap som landslagsturneringar växte den moderna tyska fotbollen fram.

På 1990-talet moderniserades själva Bundesliga, med nya TV-intäkter och en större professionalism. VM 2006 gav ett nytt tillfälle att modernisera och bygga nytt. I dag har Bundesliga det högsta målsnittet i Europa, mycket tack vare nya stora arenor. Alla arenor utom en (Freiburg) tar över 30 000 åskådare.

Genom historien är det några lag som särskilt står ut från mängden. Werder Bremen, Stuttgart, Schalke 04 (från Gelsenkirchen), Hamburger SV (det enda laget som spelat samtliga säsonger i Bundesliga), Bayern München och Borussia Mönchengladbach räknas som de riktigt stora klubbarna i Bundesliga. Det är dock mindre skillnad mellan klubbarna i Bundesliga än om man jämför med de andra större ligorna i Europa. I Spanien är det till exempel en enorm skräll om något annat lag än Real Madrid eller Barcelona skulle ta hem La Liga. Så är det inte i tysk fotboll, även om Bayern München, med sina 22 ligatitlar, alltid är storfavorit.

I dag finns stor kvalitet i alla lag. Bland de spelare som är mest tongivande i dag är Mario Gómez, Philipp Lahm och Bastian Schweinsteiger i Bayern München, Klaas-Jan Huntelaar och Raúl i Schalke 04, Tim Wiese, Marko Marin och Tim Borowski i Werder Bremen samt Mats Hummels, Mario Götze och Lucas Barrios i Borussia Dortmund. Tittar vi längre bak i historien hittar vi till exempel ”Der Bomber” – Gerd Müller – som har i princip alla målrekord i den tyska fotbollen, Oliver Kahn, Michael Ballack, Franz Beckenbauer och Uwe Seeler.

Bundesliga livestream ser du på Bwin. Här kan du följa hela säsongen på datorn, eller genom att strömma bilden till din TV. Med live stream Bundesliga missar du inga stormatcher i den tyska fotbollen. Du behöver bara göra en insättning på minimibeloppet.